Skip to main content

015 750 49 48 | info@astrumgroen.nl | Contact |

Tuinrenovatie Levende tuin

Nieuwe bewoners, een complete tuinrenovatie. Nadat eerst in het huis alles is aangepakt, is daarna  de tuin aan de beurt. Er is al nagedacht over wat er allemaal in de tuin moet komen. Een overkapping, plek voor de BBQ, een terras, trampoline en veel groen. Alleen waar alles moet komen… dat ligt nog open (voor een deel).

Na een eerste gesprek en een inventarisatie van de aanwezige materialen en planten is het maken van een goed tuinontwerp erg belangrijk. Er is immers eerst een plan nodig voor we aan de slag kunnen.

Samen met een tuinontwerper hebben we dan ook een plan gemaakt. Het tuinontwerp is voor de opdrachtgever anders dan verwacht. De opdrachtgevers wilde namelijk een groot terras bij het huis en de overkapping aan de linkerzijde.  Vaak een praktische gedachte maar niet altijd de beste of mooiste oplossing.

De ontwerper heeft het terras juist niet bij de huis bedacht en de overkapping aan de achterzijde. Dat vraagt even tijd, het idee moet even zakken. Na een gesprek en verdere uitleg volgt al snel een akkoord.

Nu de tuin is aangelegd, is alles op zijn plek gekomen. Vanuit het huis is er mooi zicht op de ruime overkapping en nodigt uit om te gaan zitten. Als het lekker weer is en het zonnetje schijnt kan er gebruik gemaakt worden van het grote terras. Bij het huis is plek om te zitten met een kleiner gezelschap en is er ook voldoende ruimte om vrij naar de garage te lopen. Vanuit de woonkamer is er zicht op veel groen en niet een terras vol met tuinmeubels, je kijkt echt de tuin in.

Het speelgedeelte voor de kinderen is aan de zijkant van het huis gemaakt. Zo kunnen ze vrij spelen en op de trampoline springen zonder dat de rust in de tuin wordt verstoort. Toch zijn ze altijd dichtbij en in de gaten te houden.

In het tuinontwerp is gewerkt met organische, natuurlijke lijnen in combinatie met rechthoekige tegels. De tegels zijn zogenaamde Oud Hollandse tegels en hebben een stoer karakter. Het antraciet van de tegels past mooi bij de lichtere kleur van de halfverharding. Er is een leuk contrast tussen de rechte tegels en de natuurlijke lijnen.

De plantvakken zijn door de tuin verweven. Het zijn allemaal eilandjes met diverse soorten planten. Siergrassen, bloeiende vaste planten, bodembedekkers, varens en heesters. Door verschillende bloeiperiodes is er altijd wat te zien in de tuin. Er komen veel insecten en bijtjes af op de verschillende bloeiende vaste planten. Het zoemt in de tuin! Dat maakt het een levende tuin.