Skip to main content

015 750 49 48 | info@astrumgroen.nl | Contact |

Een duurzame en natuurlijke tuin ontwerpen

Het ontwerpen van een natuurlijke duurzame tuin klinkt mooi maar wat houdt dat eigenlijk in?

Het woord 'tuin' staat symbool voor een omsloten plek van rust en plezier. De diversiteit aan tuinstijlen en -functies is enorm, maar centraal staat altijd het idee van een persoonlijke oase.

Een duurzame natuurlijke tuin is ontworpen met duurzame en natuurlijke materialen vanuit het oogpunt van natuurlijke processen en de biodiversiteit verhoogt. Een tuin die ruimte biedt aan mensen, planten en dieren. 

Een natuurlijke tuin wil niet zeggen dat de tuin er onverzorgd uitziet. Een tuin met een goed uitgedachte structuur als uitgangspunt, zorgt voor een eigentijdse omgeving die niet alleen mooi is maar ook verantwoord.

Flora en fauna

De ideale natuurlijke tuin wordt gevormd door een gezonde leefomgeving voor inheemse fauna zoals vogels, insecten, en andere dieren, je creëert een leefgebied voor ze in de tuin. We kijken verder dan het idee dat een tuin puur visueel aantrekkelijk moet zijn, we zien ook de waarde ervan voor flora en fauna.

Door te kiezen voor de juiste planten zorgen we ervoor dat de tuin een thuis wordt voor insecten, vogels en andere kleine dieren, wat de biodiversiteit ten goede komt. Bijvoorbeeld voor planten die inheems zijn, die zijn vaak al gewend aan de bodem en het klimaat, wat resulteert in minder behoefte aan water en onderhoud. En buiten hun ecologische waarde, brengen (inheemse) planten schoonheid en rust met zich mee. De verbinding met de natuur in je eigen tuin geeft je een goed gevoel.

Natuur dichtbij huis

Een duurzame en natuurlijke tuin is meer dan een trend, het is intussen vanzelfsprekend geworden. Laten we daarom samen de variëteit in planten verkennen die vogels, insecten, amfibieën en andere dieren aantrekken. Met een aanbod van water, voedsel en voldoende schuil- en nestgelegenheid wordt je tuin compleet.

Breng de natuur dichtbij huis, het geeft inspiratie en brengt rust.

Duurzaam en verantwoord ondernemen is een kernwaarde voor ons. We streven ernaar een tuin te ontwerpen die visueel aantrekkelijk is en respectvol naar onze planeet. We zetten ons in voor het behoud van de natuur, het welzijn van het milieu en het respecteren van mensenrechten.

Wil je een

vrijblijvend gesprek?

Meer weten?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op:

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl
Aangesloten bij VHG

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief: