Skip to main content

015 750 49 48 | info@astrumgroen.nl | Contact |

Zintuigen aan het werk:
Een tuin toegepast op de zorg

Een natuurlijke omgeving heeft een kalmerende uitwerking en bevordert het welzijn. Tuinen, specifiek afgestemd op de behoeften en ervaringen van bewoners in zorginstellingen, kunnen een positief effect hebben. Immers, iemand met Alzheimer heeft andere behoeften dan iemand die kampt met een verslaving of psychiatrische aandoening.

Het ontwerpen en realiseren van tuinen specifiek voor een kleinschalige zorgomgeving, we nemen je graag bij de hand. Vanaf de eerste planningsfase van een kleinschalige zorginstelling kunnen we advies geven over het tuinontwerp en hoe de betrokkenheid van bewoners en medewerkers kan worden versterkt.

De Tuin en Zintuigen

Door te kiezen voor thematische tuinen, zoals 'zintuigelijke prikkeling'; denk aan kleur, geur, voelen of rust en kalmte. En door te zorgen voor de juiste routes en materialen worden bewoners uitgenodigd om de tuin te beleven en de wereld rondom hen – de aarde, planten, bloemen en dieren te ervaren.

Groen is welzijn

Wij zijn ervan overtuigd dat de helende kracht van de natuur het welzijn van mensen goed doet. Dit geldt voor mensen met dementie, patiënten in de geestelijke gezondheidszorg, herstellenden van ziekte of stress, kinderen in de opvang of jeugdzorg of mensen in de laatste fase van hun leven.

Een doordacht ontwerp voegt waarde toe

Of het nu gaat om een gezondheidscentrum, kliniek, praktijk, hospice, psychiatrische kliniek, zorgtehuis voor jongeren of senioren of revalidatiecentrum wij creëren een op maat gemaakte tuin. Door samen in gesprek te gaan, te luisteren naar alle ideeën, kunnen we hand in hand een ideale zorgtuin tot leven laten komen. 

De nadruk in ons werk is niet alleen op zintuigen en beleving gericht. Vanaf het begin van het ontwerpproces wordt er ook rekening gehouden met duurzaamheid en hergebruik. Zo gebruiken wij in al onze ontwerpen (waterpasserende) verharding die in verhouding staat tot de ruimte en het gebruik. Daarnaast spelen hergebruik en natuurlijke materialen een belangrijke rol. Om biodiversiteit te bevorderen werken wij met de juiste (inheems) planten en organische materialen.

Wil je een

vrijblijvend gesprek?

Meer weten?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op:

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl
Aangesloten bij VHG

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief: