Skip to main content

015 750 49 48 | info@astrumgroen.nl | Contact |

Thema's Astrum Groen

Duurzame tuin

Een duurzame tuin betekent dat we meer (inheemse) planten en duurzame materialen gebruiken. "Ook consumenten kunnen een grote bijdrage leveren door hun tuin op een verantwoorde wijze in te richten en te onderhouden. Een groene leefomgeving is belangrijk. Ook voor de kinderen die er spelen." (Sharon Dijksma, staatssecretaris van Economische Zaken). Mede om die reden zijn wij lid van Vakgroep Wilde Weelde. De vakgroep bestaat uit een breed netwerk van circa 200 bedrijven, vakmensen die milieubewust werken vanuit een ecologische visie.

Duurzame inrichting

Bij de inrichting van de tuin kan er gelet worden op materialen die kunnen worden gerecycled en lang meegaan. Maar ook door anders om te gaan met de tuin en geen gewasbeschermingsmiddelen of kunstmest te gebruiken. Dus duurzaam omgaan met de bodem en water. We moeten meer denken in alternatieven, andere manieren van inrichten en handelen.

Wil je een

Duurzame Tuin?

Wil je een

Duurzame Tuin?

Vereniging voor hoveniers en groenvoorzieners

De branche-vereniging voor hoveniers en groenvoorzieners (VHG) stimuleert ons om duurzaamheid, waaronder biodiversiteit, actief uit te dragen. Hoveniers zijn misschien wel de beste ambassadeurs voor de duurzame, levende tuin.

Meer weten?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op:

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl
Aangesloten bij VHG

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief: