Skip to main content

015 750 49 48 | info@astrumgroen.nl | Contact |

Werkwijze tuinontwerp

Een vrijblijvend en kosteloos gesprek

Wanneer onze ideeën, ontwerpen en projecten aanspreken en je bent klaar om je tuin aan te pakken, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Het startpunt van elk tuinproject is een gesprek, of dit nu in de woonkamer, aan de eettafel of in de tuin is. Tijdens deze kennismaking kunnen we aanvoelen of er een wederzijdse klik en vertrouwen is - essentiële ingrediënten voor een succesvol ontwerp. Ook kijken we of de opdracht in lijn ligt met wat wij kunnen bieden. Dit eerste gesprek is geheel vrijblijvend, de volgende stap is een offerte voor het ontwerpproces.

Inventarisatie

Zodra je de offerte accepteert, komen we bij je langs om de tuin op te meten en een volledig overzicht te maken. We stellen tevens een beschrijving van de opdracht op en werken jouw wensen en eisen verder uit. Daarnaast maken we een uitgebreide inventarisatie van alles in de tuin en de omgeving.

Schetsvoorstel

Aan de hand van jouw voorkeuren en onze inventarisatie maken we een eerste schetsvoorstel. Inspiratie hierin is de sleutel tot een uniek ontwerp. We putten onze inspiratie uit diverse bronnen, zoals de natuur, tuinhistorie, tuinexcursies en misschien wel  alledaagse taferelen of bijzondere momenten. Van de ene ingeving vloeit de andere voort, wat leidt tot het tot leven brengen van nieuwe ontwerpideeën. Met behulp van een ontwerptekening en referentieafbeeldingen geven we inzicht in het concept. We nemen de tijd om het schetsvoorstel samen te bespreken, zodat duidelijk wordt in welke richting we denken. Ben je tevreden? Dan verfijnen we het schetsvoorstel en de mogelijke wijzigingen daarin, om het vervolgens verder uit te werken.

Tuinontwerp

Het schetsvoorstel wordt verder uitgewerkt naar een compleet en definitief tuinontwerp. Dit bevat een gedetailleerde ontwerptekening, een lijst van materialen, als het nodig is verschillende doorsneden en technische illustraties. De technische specificaties en de keuze van materialen worden nauwkeurig uitgewerkt.

Beplantingsplan

Het beplantingsvoorstel vormt de laatste fase van het tuinontwerp. Hierin is beschreven welke planten waar komen te staan, in welke hoeveelheid en mogelijk in welk plant-verband. De beplanting speelt de hoofdrol en geeft de tuin zijn karakter. Het zijn ook de planten die de sfeer in de tuin bepalen. Bovendien moet de plantenkeuze in lijn zijn met je voorkeuren en sluiten aan op het gewenste onderhoudsniveau. Er is een gedetailleerde beplantingslijst beschikbaar die informatie biedt over de kleur, bloeiperiode, afmetingen en meer, compleet met foto's van elke plant en onderhoudstips. We houden rekening met verschillende factoren, waaronder de gewenste sfeer, grondsoort, en de factor zon/schaduw. Ook overwegen we de grootte van planten, hun transparantie, seizoensgebonden karakter, kleurvariaties, dieptewerking en een evenwicht tussen structuurbepalende planten, planten om door de andere planten heen te weven en zogenaamde confetti-planten.

Wil je een

vrijblijvend gesprek?

Meer weten?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op:

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl
Aangesloten bij VHG

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief: