Skip to main content

015 750 49 48 | info@astrumgroen.nl | Contact |

Thema's Astrum Groen

Hergebruik en recyclen tuinmaterialen

Het bedenken en maken van een recycle tuin vraagt om een andere benadering van creëren en ontwerpen. Recyclen is werken vanuit het materiaal, in plaats vanuit de tuin.  Door hergebruik van materialen wordt onnodige belasting van het milieu voorkomen. Denk aan minder aan- en afvoer, afvalverwerking en produceren van nieuwe materialen.

Groenafval verwerken in de tuin

Zelfs groenafval kan worden verwerkt in de tuin. Bijvoorbeeld door het maken van een houtwal waar in takken opgestapeld worden of een mulchlaag in de border van snippers en blad. Dit biedt voedsel en bescherming aan insecten en kleine dieren en draagt bij aan biodiversiteit. Er ontstaat een evenwichtig geheel door dat er meer soorten vogels en insecten in de tuin voorkomen. Dit onderdrukt ook eventuele plagen en ziekten.

Wil je een

Recycle Tuin?

Een tuin met een eigen karakter

Wanneer je anders gaat kijken zie je steeds meer mogelijkheden en word je creatiever. De tuin krijgt hierdoor ook een eigen karakter. Uniek en met een eigen verhaal.

Wil je een

Recycle Tuin?

Upcycling van materialen

Hergebruik van oude materialen wordt ‘upcycling’ genoemd. Oude materialen krijgen een nieuwe functie. Naast oude tegels, takken en stenen kan ook gedacht worden aan resthout, sloop- en bouwmaterialen en allerhande gebruiksvoorwerpen.

Oude materialen in een nieuwe tuin

Het bedenken van een nieuwe functie voor deze materialen in de tuin is een leuke uitdaging. Stenen worden stapelmuurtjes of steenkorven, dakpannen worden borderranden of muurafwerking en resthout wordt onderdeel van de tuinafscheiding, stoel of vogelhuisje.

Meer weten?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op:

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl
Aangesloten bij VHG

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief: