Skip to main content

015 750 49 48 | info@astrumgroen.nl | Contact |

Klimaatvriendelijke tuinen ter bevordering van duurzaamheid.

Bij Astrum Tuin en Groenprojecten leggen we de focus op het creëren van klimaatvriendelijke tuinen, waarbij regenwater een belangrijke rol speelt. Met zorgvuldige planning en innovatieve oplossingen streven we naar het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het verminderen van onze ecologische voetafdruk.

Een van onze specialisaties is het integreren van regenwaterbeheer in tuinontwerpen. We doen dit door op slimme wijze regenwater naar geschikte plekken te leiden en op te slaan, bijvoorbeeld in ondergrondse regenwatertanks. Op deze manier spelen we in op de noodzaak van duurzaam watergebruik. Deze tanks fungeren als reservoirs, waardoor regenwater beschikbaar blijft voor irrigatie tijdens drogere periodes.

Een andere benadering die we hanteren, is de aanleg van wadi's of regenwaterinfiltratieruimtes. Door een doordachte inrichting en het benutten van de natuurlijke infiltratiecapaciteit van de bodem, dragen we bij aan het aanvullen van grondwater en verminderen we lokaal wateroverlastrisico's. Het resultaat is een gebalanceerd vochtniveau in de bodem, cruciaal voor gezonde plantengroei.

Deze aanpak levert niet alleen ecologische voordelen op, maar bevordert ook de biodiversiteit in de omgeving. Onze aandacht voor waterbehoud draagt bij aan het verlichten van de druk op lokale watersystemen en het bevorderen van veerkrachtige ecosystemen.

Naast het opslaan van regenwater richten we ons ook op het hergebruik ervan. Tijdens droge periodes voorzien we de beplanting van water, zowel op een eenvoudige manier met een pompje en een tuinslang als met geavanceerdere tuinberegeningstechnieken. Kortom, Astrum Tuin en Groenprojecten onderscheidt zich door te streven naar duurzaamheid in elk ontworpen tuin, waarbij de integratie van (regen)waterbeheer onze toewijding aan milieubewust ontwerpen benadrukt en bijdraagt aan een groenere en duurzamere toekomst.

Zoek je een

Groene Vakman?

Meer weten?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op:

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl
Aangesloten bij VHG

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief: