Skip to main content

015 750 49 48 | info@astrumgroen.nl | Contact |

Wat kost een tuinontwerp ?

Voordat je de eerste stap zet richting een nieuwe tuin is er een tuinontwerp nodig. Uiteraard wil je dan ook weten wat voor bedrag hiermee gemoeid is. Waar moet je aan denken en past dit binnen wat je wilt uitgeven. Wat kost een tuinontwerp? Welke tarieven houden wij aan? 

We bieden diverse manieren om je van dienst te zijn, onderverdeeld in gefaseerde diensten. Ook de kostenberekening van een tuinontwerp kan op twee manieren:

  1. Uurtarief:

Het standaardtarief bedraagt tussen €65 en € 110 per uur, afhankelijk van de opdracht. Voordat we beginnen, bespreken we de werkzaamheden en geven we een schatting van de benodigde tijd. Na jouw schriftelijke akkoord gaan we van start. Afhankelijk van wat we overeenkomen, sturen we wekelijks of maandelijks een urenoverzicht met daarop de uitgevoerde taken en de bestede tijd.

  1. Prijs per m²:

De kosten kunnen ook worden gecalculeerd op basis van het totaal aantal vierkante meters van het ontwerp. Het uiteindelijke tarief kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de tuin en jouw specifieke wensen. Gemiddeld kun je uitgaan van een prijs tussen € 10 en € 25 per m². Bij grotere tuinen is de prijs per m² vaak lager, terwijl bij complexere ontwerpen de prijs per m² kan oplopen.

Welke ontwerpdiensten bieden wij aan:

Tuinschets-sessie op locatie

Bijvoorbeeld aan de keukentafel bespreken en schetsen we samen je tuinideeën. Een sessie voor een gemiddelde tuin duurt 2 â 3 uur en kost 180 euro. Na afloop beschik je over de ideeën en één of meerdere schetsen die je naar eigen inzicht kunt gebruiken voor je tuin. Dit kan je zelf oppakken of laten doen door een hovenier. Je ontvangt een schets van je tuin of een gedeelte ervan.

Tuinschetsontwerp

Na een eerste gesprek, het opmeten van de tuin en een inventarisatie van de tuin, omgeving en jullie wensen, maken wij een tuinschetsontwerp voor je tuin. Dit basisplan, volledig op schaal, is ideaal voor zowel de professionele hovenier om mee te werken als voor doe-het-zelvers. Uiteraard maken we na het eerste gesprek, eerst een schetsvoorstel, en dit wordt verder verfijnd naar jullie tevredenheid. Voor een ontwerpschets van een gemiddelde tuin bedraagt de prijs circa 450 euro. Het resultaat? Een basisplan voor jouw tuin.

Tuinontwerp

Na een eerste gesprek, het opmeten en een inventarisatie van je tuin, omgeving en je wensen, gaan we aan de slag met het opstellen van een gedetailleerd tuinontwerp. We besteden zorgvuldig aandacht aan elke fase om tot een prachtig ontwerp te komen. Voor een gemiddelde tuin bedragen de kosten ongeveer 850 euro. Je ontvangt als eindresultaat een volledig uitgewerkt tuinplan.

Beplantingsplan

Het beplantingsplan is een apart onderdeel binnen het tuinontwerpen. Dit plan kan ook opgesteld worden voor tuinen waarbij de huidige inrichting nog voldoet, maar de beplanting vernieuwd moet worden. In zo'n plan staat aangegeven welke planten waar geplaatst worden, in welke aantallen en eventueel volgens welk patroon. Een gedetailleerde lijst begeleidt dit plan met informatie over zaken als kleur, bloeiperiode en grootte van de planten. De kosten voor een beplantingsplan van een gemiddelde tuin bedragen ongeveer 450 euro.

Werktekening/technische tekening

Een technische tekening voor de tuin. Voor de aanleg van de tuin conform het ontwerp is een gedetailleerde tekening essentieel. Deze schaaltekening geeft precies de afmetingen en hoogten aan. Hiermee kan de tuin nauwkeurig worden ingericht. Voor een gedetailleerde tekening van een gemiddelde tuin bedragen de kosten ongeveer 350 euro

Verlichtingplan

Tuinverlichting laat je langer genieten in de avond van je tuin, zorgt voor een veilig gevoel en met de juiste orientatieverlichting, denk bijvoorbeeld aan het verlichten van een tuintrap, kan je veilig door de tuin lopen. In een verlichtingplan is de lichtbehoefte en de functie van bepaalde plekken in de tuin weergegeven.

Beregeningsplan

Wil een tuin die op verschillende vlakken ontzorgt dan is een automatische beregening ideaal. We maken graag een beregeningsplan voor je. Voor een werktekening voor een beregeningsinstallatie voor gemiddelde tuin moet je rekenen op 350 euro. Het eindresultaat is een werktekening voor de tuin en een lijst met materialen.

Een basis-plan

Voor de kleine aanpassingen of eenvoudiger werk bieden we een basis-plan aan. De prijs is dan afhankelijk van het type werk en de omvang. In veel gevallen is dit voor bijvoorbeeld een verdiepte fietsenstalling, aanpassingen van een bestaande tuin of het inpassen van een overkapping in de tuin afdoende. Het minimum bedrag is 120 euro voor een gesprek, inventarisatie en werktekening. 

Tarieven tuinontwerp

Hopelijk heb je een duidelijk beeld gekregen van hoe de prijs wordt bepaald. Veel opdrachtgevers vinden het fijn om te weten waar ze aan toe zijn, waar ze voor betalen en welke diensten worden geleverd!

Neem gerust contact met ons op voor kennismakingsgesprek als je klaar bent voor je eerste stap.

Wil je een

vrijblijvend gesprek?

Meer weten?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op:

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl
Aangesloten bij VHG

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief: