Skip to main content

015 750 49 48 | info@astrumgroen.nl | Contact |

Een luxe stijlvolle villatuin

Het tuinontwerp voor deze tuin is gemaakt door tuinontwerper Olivier Ten Bosch van Ten Bosch tuindesign. Olivier heeft voor deze tuin een mooi tuinontwerp gemaakt waarbij een royale overkapping een centrale plek heeft in de tuin.

De villa staat in het midden van het perceel waarbij in de bestaande tuin de verschillende zijdes rondom het huis allemaal apart waren ingedeeld en er geen verbinding in de tuin was, geen eenheid.

Door de ruime luxe overkapping op de juiste plek in te tekenen is een centrale plek ontstaan waardoor er verbinding in de tuin is. De achtertuin en zijtuin zijn één geheel geworden. Vanuit de zijtuin kom je in de voortuin die een bostuin sfeer heeft. 3 grote Eiken en daaronder Rhododendrons en veel groenblijvende heesters geven de voorzijde van het huis een mooi karakter.

De bestrating is voor een gedeelte hergebruikt en aangevuld met gebakken klinkers. De gebakken klinkers zijn tijdloos en sluiten mooi aan bij de stijl van de tuin en het huis.

Op verschillende plekken zijn ruime plantvakken. Er is gekozen voor planten die rust en ritme uitstralen. De verharding vorm een hartlijn die overal in de tuin zorgt voor evenwicht. Door de beplanting hierop te laten aansluiten is een mooie balans gevonden tussen de verharding en de beplanting.

De tuin heeft het hele jaar een mooi uiterlijk waarbij er seizoenswisselingen zichtbaar zijn maar er ook voldoende wintergroen aanwezig is.   

De grote luxe overkapping is door de opdrachtgever mooi ingericht met een loungebank en eettafel. Tijdens de aanleg van de tuin hebben we een buitenkachel geplaatst die er voor zorgt dat er lang van de overkapping genoten kan worden.

Op diverse plekken is er tuinverlichting geplaatst waardoor de tuin een sfeervol beeld geeft als het donker wordt. De wanden van de overkapping zijn van Zweeds rabat die zwart gebeitst zijn. De verlichting komt mooi uit als die avonds aan is. Heerlijk zitten onder de overkapping, tuinverlichting aan, buitenkachel aan en genieten.

De opdrachtgever heeft ook honden die in de tuin lopen. In de tuin is hiervoor een aparte plek gemaakt die wordt afgeschermd met een hek met een doorlooppoort. De honden kunnen hierdoor vrij rondlopen maar blijven zo wel in de tuin.