Skip to main content

015 750 49 48 | info@astrumgroen.nl | Contact |

Een werkdag

Hoe ziet nou een gemiddelde werkdag bij Astrum Groen eruit en wat zijn de werkzaamheden?

Vroeg opstaan

We staan vroeg op en zijn rond 6:50 bij de loods. We verzamelen de materialen, machines en gereedschappen die we nodig hebben. Als we alles hebben ingeladen rijden we naar de werkplek. Aangekomen bij de werkplek nemen we het werk door wat we die dag gaan doen.
De spullen die we nodig hebben laden we uit en dan gaan we aan de slag.

Overleg en koffie

Meestal krijgen we aan het begin van de dag en tijdens de werkzaamheden koffie aangeboden van de opdrachtgever en anders nemen we dat zelf mee. We nemen de tijd  voor een praatje en kunnen dan ook gelijk kijken naar wat we gedaan hebben en of alles goed gaat. Dit is ook een mooi moment om dingen met de klant te overleggen en af te stemmen.

Een werkdag is erg afwisselend. Bij aanlegwerk zijn we bezig met verschillende machines, materialen en gereedschappen. Het werk is zo divers dat alles opnoemen een hele lijst oplevert.

Een kort lijstje:

  • Het geheel of gedeeltelijk leeghalen van een tuin waarbij diverse tuinmaterialen en groen er uitgehaald moeten worden en bouwwerken worden gedemonteerd zoals een pergola of schuurtje.
  • Zand en grondwerkzaamheden waarbij handmatig of machinaal wordt gegraven of aangevuld om tot de juiste diepte of hoogte te komen.
  • Maken van diverse soorten houtconstructies zoals een tuinafscheiding, overkapping, pergola of tuinschuur.
  • Ook werken we met dingen van metaal in de vorm van een pergola, grondkering of verhoogde plantenborders.
  • Verwerken van steen of tegels voor een terras of looppad en tuintrap of om hoogteverschillen mee te maken.
  • Ook water is een onderdeel van het werk zoals vijvers, beregening, drainage, leidingen voor waterafvoer of aanvoer, een regenwatertank of infiltratie.
  • Plantwerk van ieniemienie bloembolletje tot een grote boom die met een telescoopkraan naar de juiste plek wordt gehesen.

Na de middagpauze

Rond 12/13 uur nemen pauze en maken een plan voor het tweede deel van de dag en kijken ook naar het werk voor de volgende dag.

Opruimen en naar huis

Richting het einde van de dag bepalen we wat nog gedaan kan worden en ruimen aan het einde van de werkdag alles weer op. De werkplek en omgeving wordt opgeruimd en dan rijden we terug naar de loods.
We komen meestal rond 16:00 aan en zetten de gereedschappen, machines en bussen weer op hun plek. De dag zit er op. We praten nog even na en gaan dan naar huis. Op naar een douche en het avond eten. Lekker even ontspannen en uitrusten voor de volgende dag!

Solliciteren?

Klik hier om een mail te sturen of klik hier voor een whatsapp bericht.

Bellen mag natuurlijk ook! 015 750 49 48

Astrum tuin en groenprojecten
Zonnehof 123
2632 BJ Nootdorp
T 015 750 49 48
info@astrumgroen.nl
Aangesloten bij VHG

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief: